Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо започва поредната

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо започва поредната
Коментари Харесай

Алонсо се съмнява в шансовете на Астън Мартин за подиум в Бахрейн

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо стартира следващата нова глава в своята кариера, този път с тима на Астън Мартин.

Испанецът мина в отбора от Силвърстоун след две години в Алпин, в които съумя да запише своя първи подиум от 2014 година насам, финиширайки трети в Гран При на Катар през 2021. След един изпълнен с повреди сезон 2022 обаче двукратният първенец избра да поеме по нов път, който го води в Астън Мартин.

Британският отбор също имаше разочароваща акция през предходната година, само че несъмнено записва напредък през зимата. Именно Астън Мартин бе приятната изненада на предсезонния тест в Бахрейн преди седмица.

След края на тестванията на „ Сахир “ мнозина показаха екипът от Силвърстоун за един от любимците за местата на подиума в началните кръгове за сезона. Според Алонсо обаче това напълно няма да е по този начин, защото Астън Мартин към момента изостава от отборите на Ред Бул, Ферари и Мерцедес.
 Бивш водач: Квалификацията ще покаже разпределението на силите Бивш водач: Квалификацията ще покаже разпределението на силите
„ Нямам какво толкоз да ви кажа. Ще дадем всичко от себе си, само че нашата цел не е подиума. Аз мисля, че ние би трябвало да продължим да учим колата, защото имахме единствено два дни за тестване с напълно новата кола, с новия пакет.

„ Отборите от топ 3 бяха в друга лига през предходната година. Имаше случаи, в които те затваряха с обиколка четвъртия тим и единствено 6-7 коли завършваха в една обиколка. Няма по какъв начин да се заличи подобен пасив единствено за една зима. Ние сме доста удовлетворени от колата ни, само че би трябвало да останем приземени и да продължим да работим с тази добра основа, която имаме “, изясни двукратният първенец преди старта на уикенда за Гран При на Бахрейн.
 Астън Мартин ли ще бъде водачът в средата на колоната? Астън Мартин ли ще бъде водачът в средата на колоната?
Част от другите водачи също разясниха представянето на Астън Мартин по време на предсезонния тест и показаха своите опасения, че английският отбор ще бъде доста по-близо до челото, в сравнение с чакат в Силвърстоун.

„ Те изглеждаха много положително – съобщи настоящият повторен първенец Макс Верстапен. – Ако погледнете тима ще видите, че те имат същински копнеж да се придвижат до челото. Те наеха доста положителни хора, тъй че ще бъде забавно да ги следим освен в този момент, само че и в бъдеще. “

„ Мисля, че те ще са в борбата. Те несъмнено ще се борят в челото, най-малко по този начин си мисля “, пък беше коментарът на водача на Ферари Шарл Леклер, чийто съотборник Карлос Сайнц също изрече сходни визии.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР