Двукратният световен шампион на 100 метра свободен стил Филипо Манини

...
Двукратният световен шампион на 100 метра свободен стил Филипо Манини
Коментари Харесай

Световен шампион по плуване спаси от удавяне гей младоженец

Двукратният международен първенец на 100 метра свободен жанр Филипо Манини показва уменията си на плувец в рискова обстановка и избави човек от удавяне. Италианецът, който приключи спортната си кариера преди няколко години, се е хвърлил самопожертвователно, с цел да избави Андреа Бенедето. 45-годишният Бенедето, който единствено два дни по-рано вдигнал женитба с приятеля си в Каляри, влезнал да плува в морето край Сардиния, само че в един миг почнал да се дави. Негови другари почнали да викат за помощ и Манини първи се отзовал на мъжа в заплаха.

" Просто направих това, което трябваше. Той беше в огромна неволя, беше доста изплашен, в действителност шокиран и се беше нагълтал с морска вода. Когато стигнах до него той даже не можеше да приказва, не беше по никакъв начин елементарно да го вдигнем върху лодката, по тази причина го оставихме върху дюшек, който други плажуващи ни дадоха ", сподели пред медиите плувецът.

Андреа Бенедето Бенедето се озовал в рисковата за здравето му обстановка, откакто двамата със брачна половинка му влезнали във вътрешността в морето с надуваем еднорог. Удавникът обаче се озовал в студената вода и крайниците му почнали да изтръпват.
Манини бил на плажа с приятелката си Джорджия Палмас, известна италианска тв водеща и модел. Манини беше в квартета на Италия на 4 по 200 метра свободен жанр на Олимпийските игри в Атина през 2004 година, когато дружно със съотборниците си се окочиха с бронзови медали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР