Двукратният шампион във Тур дьо Франс - Тадей Погачар, няма

...
Двукратният шампион във Тур дьо Франс - Тадей Погачар, няма
Коментари Харесай

Погачар няма да защитава титлата си в UAE Tour

Двукратният първенец във Тур дьо Франс - Тадей Погачар, няма да пази купата си в UAE Tour 2023. По традиция подготовката на словенеца започваше точно със надпреварата в Обединените арабски емирства, където той победи в последните две години.

Тази година обаче колоездачът е решил да направи смяна в подготовката си, като се търси оптимална форма в Тур дьо Франс. Погачар завоюва две следващи издания на най-престижната Обиколка на Франция, само че предходната година остана втори зад датчанина Йонас Вингего. 

Още от началото на сезона Погачар бе деклариран за присъединяване в UAE Tour 2023, като това е и едно от най-важните надпревари за спонсора на отбора UAE Team Emirates, който е подкрепян с пари точно от страната, в която се организира това съревнование в края на месец февруари. 

Много почитатели на колоезденето пък с неспокойствие чакаха Погачар да срещне звездата от сезон 2022 - Ремко Евенепул. Световният първенец също е деклариран за присъединяване в надпреварата от международен тур. За предстоящият двубой Погачар - Евенепул, обаче ще би трябвало да се изчака, защото тимът на UAE Team Emirates ще заложи на Адам Йейтс, а Погачар ще има друга стратегия. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР