Двукратният шампион в швейцарския турнир на закрито Хуан Мартин дел

...
Двукратният шампион в швейцарския турнир на закрито Хуан Мартин дел
Коментари Харесай

Дел Потро се класира на полуфинал в Базел

Двукратният първенец в швейцарския шампионат на закрито Хуан Мартин дел Потро се класира за трети следващ път през сезона на полуфинал, откакто победи с 6:2, 2:6, 6:4 Роберто Баутиста Агут в Базел. Поставеният под номер 4 аржентинец ще играе за място на финала против миналогодишния победител Марин Чилич от Хърватия, който надделя унгареца Мартон Фучович със 7:6(3), 5:7, 7:6(4).

Дел Потро, който игра на полуфиналите и на шампионатите в Шанхай и Стокхолм, изпитваше болки в гърба по време на мача и даже потърси консултация със своя треньор, само че реши да доиграе срещата.

" Изпитвах болки в гърба, бедрата, коленете и китката. Изиграх доста мачове в последно време, само че към момента мога да заставам на краката си. Това е добър знак. Не мисля обаче. че се посрамвам на риск. Ще потърся мнението на тима ми и на физиотерапевт, само че считам, че мога да играя и ще бъда подготвен за съботния мач. Радвам се, че се класирах за него ", сподели аржентинецът.

Дел Потро към момента има късмет да стигне до финалния шампионат на АТП в Лондон, само че за тази цел би трябвало да завоюва третия си трофей в Базел, а в него към момента е Роджър Федерер. Маестрото играе против Адриан Манарино по-късно през днешния ден, а при възможна победа ще срещне Давид Гофен или Джак Сок.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР