Двукратният носител на купа Странджа Радослав Росенов ще остане без

...
Двукратният носител на купа Странджа Радослав Росенов ще остане без
Коментари Харесай

Още двама наши отпаднаха в 1/4-финалите на световното в Ташкент

Двукратният притежател на купа " Странджа " Радослав Росенов ще остане без орден от международното състезание по бокс за мъже в Ташкент.

В четвъртфиналите в категория до 60 кг българинът загуби по точки от първенеца на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания, като съдиите бяха разграничени в решението си и това наложи в допълнение ревизиране на срещата.

След първите два рунда на мача резултатът и в петте съдийски карти бе еднакъв - 19:19, което е съвсем невиждано за среща на такова равнище. Росенов поведе с 3:2 гласа след първия рунд, в който боксовите похвати отстъпиха място на изчаквателните дейности, а във втория Абу-Джайех се наложи със същия резултат.

В третата част българинът изглеждаше като по-активния боксьор и този, който търси успеха повече, само че в последна сметка представянето му не съумя да завоюва доверието съдиите и те дадоха желанията си на неговия противник.

Ергюнал Себахтин също отпадна на четвъртфиналите. Националът в най-леката категория - тази до 48 кг, отстъпи с 0:5 гласа на европейския първенец Сахил Алахвердови от Грузия.

Роденият в Кърджали Себахтин стартира мача доста интензивно в опит да вземе преднина против опитния Алахвердови, който на предходното международно състезание в Белград през 2021 година се добра до бронзов орден. Опитите на българския национал за изненада обаче не сполучиха и още след първия рунд той се оказа изоставащ в резултата с 0:5.

Във втория рунд Себахтин изглеждаше най-близо до равнене на играта, само че съдиите още веднъж дадоха преимущество на Алахвердови. Този път то бе по-малко - единствено от 3:2 гласа.
 Българският бокс с исторически пробив в Ташкент
Българският бокс с исторически пробив в Ташкент

Страната ни ще има четирима представители на четвъртфиналите

В третата част европейският първенец от Грузия сподели, че е доста класен боксьор и без да подхваща никакви непотребни опасности затвори мача, с цел да си обезпечи следващ орден от огромно състезание.

Така българското присъединяване на международното в Узбекистан ще приключи с Рами Киуан, който по-късно през днешния ден ще се боксира с кубинеца Йоенли Ернандес в четвъртфиналите в категория до 75 кг. При победа над международния първенец българинът ще си обезпечи най-малко бронзов орден.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР