Двукратният финалист Даниил Медведев започна успешно участието си в първия

...
Двукратният финалист Даниил Медведев започна успешно участието си в първия
Коментари Харесай

Циципас и Медведев продължават към втория кръг на Australian Open след победи с обрат

Двукратният финалист Даниил Медведев стартира сполучливо присъединяване си в първия шампионат от Големия шлем Australian Open. Руснакът победи квалификанта от Франция Теренс Алтман с 5-7, 6-2, 6-4, 1-0 и отричане на противника.

Алтман изненадващо съумя да обърне развоя на първия сет и да навакса пробив закъснение, с цел да завоюва със 7-5, само че по-късно третият подложен в схемата Медведев стартира да господства и взе идващите две елементи с 6-2, 6-4, преди французинът да се откаже поради крампи.



" Тук съм от седем дни и до момента не беше горещо, само че през днешния ден беше горещо. Бях много изтощен, само че постоянно в такива обстановки противникът също е изтощен и въпросът е кой ще се оправи по-добре със обстановката ", разяснява Медведев, който ще срещне финландеца Емил Руусувуори във втория кръг.

Седмият подложен Стефанос Циципас също трябваше да прави поврат в откриващия си мач. Гръцкият тенисист надделя щастливия губещ Зизу Бергс от Белгия с 5-7, 6-1, 6-1, 6-3. Миналогодишният финалист бе неуверен в първия сет и го загуби, само че по-късно доминираше на корта и даде единствено пет гейма на противника си в идващите три елементи.



" Не ми беше елементарно, само че демонстрирах непримиримост. Радвам се, че демонстрирах военен дух и обърнах резултата ", показа Циципас след триумфа. За него следва борба с спечелилия от напълно австралийския конфликт сред Джордан Томпсън и Александър Вукич.

Победи в Мелбърн тази нощ записаха още Бен Шелтън, Алексей Попирин, Адриан Манарино и Алехандро Давидович Фокина.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР