Двукратната шампионка в турнири от Големия шлем и бивша №1

...
Двукратната шампионка в турнири от Големия шлем и бивша №1
Коментари Харесай

Бившата №1 Халеп загуби при завръщането си след допинг сагата

Двукратната шампионка в шампионати от Големия шлем и някогашна №1 в света Симона Халеп отпадна при завръщането си на корта след допинга сагата, в която бе участничка. Румънката бе осъдена за 4 години предходната есен, само че след редица обжалвания глобата бе понижена до 9 месеца по-рано през март, а защото бе влезнала в действие със задна дата, това разреши на Халеп да се върне в игра.

През цялото време румънската звезда бе уверена в невинноста си и в последна сметка го потвърди, като сега съди компанията-производител на нечистата хранителна добавка, от която стана факт позитивния допинг тест.

Колкото до чисто игровата страна - Халеп отстъпи в три сета на Паула Бадоса (Испания). Това се случи след резултат 6:1, 4:6 и 3:6. В първата част тя изглеждаше тъкмо както сме привикнали да я гледаме, само че по-късно внезапно смъкна равнището и с успеха се поздрави испанката, която е №80 в ранглистата на WTA.

Целта пред Халеп е да влезе във допустимо най-хубава форма преди Откритото състезание на Франция през май.

Именно на " Ролан Гарос " тя завоюва първата си купа - през 2018 година, а през 2019-а победи и на " Уимбълдън ".

Друга някогашна лидерка в ранглистата обаче победи във Флорида. Каролине Возняцки (Дания) в профил Клара Бурел (ФранциЯ) с 6:1 и 6:4.

Винъс Уилямс (САЩ) отпадна при своето присъединяване №22 в Маями, което е и връх, отстъпвайки на Диана Шнайдер (Русия) - 3:6 и 3:6. Рускинята е още тийнейджърка и е с близо четвърт век по-млада от 43-годишната американка.

Днес присъединяване си в шампионата би трябвало да стартира най-хубавата българска тенисистка - Виктория Томова, която ще играе с Тамара Корпач от Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР