Двуетажната пристройка на Дома за деца Рада Киркович е негодна ...

Двуетажната пристройка на Дома за деца Рада Киркович е негодна

Рада Киркович се руши, местят сираците в общински апартаме...

Двуетажната пристройка на Дома за деца „ Рада Киркович ” е негодна за живеене и шестимата настанени сираци се реалокират в тристайно общинско жилище на ул. „ Братя Шкорпил ”, блок 1103, в регион „ Южен ”.  

„ Младежите са навършили пълноправие, само че нямат фамилии, по тази причина Община Пловдив оказва поддръжка посредством обществена услуга „ Наблюдавано жилище ”, до момента в който се стабилизират и имат опция сами да заплащат наем. Апартаментът е ремонтиран от „ Жилфонд ”, а разноските ще се заплащат от бюджета ”, изясни зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков. Сираците могат да употребяват услугата най-много две години.Общинският съвет ще преглежда на сесията предлагането за преместването на  „ Наблюдавано жилище ”. В отчета е посочено, че при механически оглед на двуетажната постройка на ул. „ Димитър Цонев ” 11, до Четвъртък пазара, са установени съществени проблеми. В резултат на слягане на терена се получи пропукване на фуга, която свързва пристройката с главната постройка, цепнатината се усилва, от фасадата пада мазилка. Неведнъж са правени поправки, само че те не дадоха резултат, сподели зам.-кметът.Според мнението на специалисти налице са предпоставки за увреждане на структура, а положението на постройката заплашва живота и здравето на жителите й.

Преди години сираците, навършили 18 години, се изправяха пред голям проблем - те трябваше да изоставен дома, в който живееха, и оставаха без покрив над главата си и без приходи. Затова е взето решение пълнолетните краткотрайно да употребяват общински центрове за живеене.

Източник: marica.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg