Двуетажна къща на Пещерско шосе №33, залепена за съседна кооперация,

...
Двуетажна къща на Пещерско шосе №33, залепена за съседна кооперация,
Коментари Харесай

7 години бутат незаконна къща

Двуетажна къща на Пещерско шосе №33, залепена за прилежаща кооперация, беше съборена през вчерашния ден със заповед на ДНСК и при засилено наличие на полицията. Преди да пуснат багера, служащите изнесоха покъщнината, тъй като притежателят е отказал да освободи парцела самичък. С разчистването на отпадъците се зае общинското дружество " Чистота ".

Заповедта за събарянето е от 2010 година и е издадена поради установените нарушавания при градежа, обясниха от Дирекцията за строителен надзор. През всички тези години притежателят обезверено се е борил в съда, с цел да си избави дома, само че дефинитивно е изгубил борбата на 7 януари, когато последната правосъдна инстанция постановила решение в интерес на държавната институция.

" През 2010 година противозаконното строителство беше в пълномощията на ДНСК и районните дирекции, по тази причина оттова е издадена заповед за премахването на постройката. Ние изпратихме на събарянето представител на администрацията, с цел да пази движимостите на притежателя, до момента в който той си ги прибере ", изясни кметът на регион " Централен " Георги Стаменов. От седем години противозаконните градежи са под контрола на общините и кметствата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР