Двойно са се увеличили жалбите, свързани с въздушния превоз за

...
Двойно са се увеличили жалбите, свързани с въздушния превоз за
Коментари Харесай

Увеличават се жалбите до Европейския потребителски център заради въздушния превоз

Двойно са се нараснали жалбите, свързани с въздушния транспорт за първите 7 месеца на 2023 година по отношение на същия интервал на предпандемичната 2019 година. Данните са на Европейския потребителски център, който организира осведомителна акция за правата на потребителите в Бургас. Гражданите могат да получат потребна информация, която ще им е нужна, когато летят със аероплан, настаняват се в хотел или пазарят онлайн.

Кампания е обичайната и се организира постоянно през август в морския град. Целта е да спестим пари, време и нерви на хората, които пътуват в друга страна или пазарят онлайн, сподели Соня Спасова, шеф на Центъра.

" Напоследък имаме растеж на жалбите за изгубен, строшен багаж. Един от последните случаи, за които сме съдействали, е семейство, което потегля на отмора за Тенерифе. Минават през немско летище и багажите  им се губят. По време на цялата отмора те нямат куфари с облекла. Благодарение на нашата интервенция, успяхме да им спомагаме да получат над 1600 евро обезщетение, което е висока сума при сходни случаи.

По отношение на настаняването, обвързвано с хотели или жилища, нарастването на жалбите е 10%.

Моето пояснение, че доста хора след пандемията, започнаха да пътуват и срещат разнообразни проблеми. На летищата имаше скъсен личен състав по време на пандемията, има проблеми, които към момента не са изчистени след рестриктивните мерки, по тази причина се усилиха и жалбите при нас ".

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР