Двойно по-изложени сме на коронавирус, ако имаме проблеми със зъбите,

...
Двойно по-изложени сме на коронавирус, ако имаме проблеми със зъбите,
Коментари Харесай

Зъбни проблеми отварят пътя на К19, 2,45 мин. е идеалното чистене на зъби

Двойно по-изложени сме на ковид, в случай че имаме проблеми със зъбите, изключително парадонтити и други по-сложни положения, потвърди интернационално научно проучване. Причината е отслабващият заради това имунитет, което прави по-лесно навлизането на ковид. За да ви предпазим, предлагаме потребен лайфхак – текст по този мотив. Още повече, стартира времето на празничните трапези, което води повече банкет на храна, а оттова – по-съвестно почистване на зъбите. За мнозина това е просто детайлност, а се оказва, че е супер значимо за общото здраве на индивида.

Оказва се, че времето, което би трябвало да отделяме два пъти, само че не повече от три пъти на ден за миене на зъби е 2 минути и 45 секунди. Не 2 минути, както се смяташе за идеално до момента. И не 50 секунди, колкото учените са измерили като междинен период за почистване на зъбите по света.

Измерено е и съвършеното количество паста, което би трябвало да поставяме върху четката. То е несъмнено като „ размера на зърно”. Препоръките на учените са това да бъде една – трета до не повече от една – втора – половината, от горната повърхнина на главата на четката за зъби.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР