„Двойници“ объркват избирателите на руски опозиционни политици. Подставените лица вече

...
„Двойници“ объркват избирателите на руски опозиционни политици. Подставените лица вече
Коментари Харесай

„Двойници“ на руски опозиционни политици объркват избирателите в Русия

„ Двойници “ объркват гласоподавателите на съветски опозиционни политици. Подставените лица към този момент даже сменят имената и лицата си, осведоми „ Гардиън “.

Именно с това се сблъсква Борис Вишневски, почитан член на демократичната партия " Яблоко ", в своя регион в Санкт Петербург преди общинските избори този месец.

Вишневски към този момент знае, че двама от съперниците му са трансформирали имената си, тъй че да се споделят също Борис Вишневски, което е актуализация на публикуваната тактичност за номиниране на " двойник ", който да раздели гласовете и да донесе победа на различен претендент.

Руските опозиционни политици са привикнали да намират претенденти с идентични фамилни имена, които да се изправят против тях, с цел да объркат гласоподавателите по време на изборите. Сега се оказва, че подставените сменят и лицата си.

В неделя бе показан плакатът за гласоподаване на локалните избори в Санкт Петербург, и на него се виждат идентични претенденти: трима съвсем неразличими Борис Вишневски.

Както означи един другар на Вишневски във „ Facebook “, най-простият метод да се забележи същинският Вишневски е, че той единствен си е направил труда да носи вратовръзка.

" Всичко това се прави, с цел да се дезориентират гласоподавателите, тъй че да объркат подправеното с същинското и вместо за същинския Вишневски да гласоподават за един от фалшификатите ", споделя същинският Вишневски в изявление.

Опонентите на Вишневски са си пуснали бради и мустаци за фотосите и може би също са показали на изборната комисия фотоси, обработени с фотошоп, сподели Вишневски. Също по този начин наподобява, че най-малко един от претендентите е обръснал главата си или е трансформирал цифрово линията на косата си за фотографията.

" Никога не съм виждал сходно нещо ", сподели Вишневски. По-рано той назова тактиката на " двойника " " политическа машинация ".

Смята се, че най-малко един от съперниците на действителния политик, който до неотдавна се казвал Виктор Биков, е трансформирал доста външния си тип за фотосите. На формалната фотография, употребена на уеб страницата на държавното управление на Санкт Петербург, Биков е с коса и наподобява с години по-млад от фотографията, показана на изборната комисия.

Самоличността на Биков беше разкрита първо от съветския вестник " Новая газета ", а по-късно новинарски уебсайт в Санкт Петербург разгласява скрийншот на документ, за който се твърди, че демонстрира, че той е трансформирал името си на 3 юли. Изборният афиш, оповестен от Вишневски, удостоверява, че един от съперниците му преди този момент се е казвал Виктор Биков.

По-малко се знае за другия конкурент, който преди се е казвал Алексей Шмелев и за който се оповестява, че е управител продажби в компания в Санкт Петербург. Нито един от съперниците на Вишневски не е водил обществена акция и не е имал обществени изяви. До тази седмица не беше ясно по какъв начин въобще наподобяват, а и към момента не е изцяло ясно.

Вишневски съобщи, че не знае какви са претекстовете на мъжете да се кандидатират против него, само че сподели: " Не мисля, че са се съгласили да се опозорят по този метод гратис ".

" Двойни " претенденти постоянно се появяват по време на изборните цикли в Русия, които могат да бъдат изненадващо напрегнати, макар упованията, че ръководещата партия " Единна Русия " ще резервира болшинство в Думата. Надигащата се вълна от съпротива против " Единна Русия " и възходящата поддръжка за комунистическата КПРФ явно са уплашили държавното управление и номинирането на двойници може да отнеме скъпи гласове в близкия кръг от избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР