Двойните олимпийски шампиони по акробатика от Буенос Айрес 2018 Мариела

...
Двойните олимпийски шампиони по акробатика от Буенос Айрес 2018 Мариела
Коментари Харесай

Мариела Костадинова пече меденки, Панайот Димитров прави омлет с белтъци

Двойните олимпийски първенци по акробатика от Буенос Айрес 2018 Мариела Костадинова и Панайот Димитров дружно с тяхната треньорка Гергана Денева тази заран гостуваха в „ Закуска за първенци “ на Пресклуб България. Те „ пожертваха “ половината си ден от седмичния лагер в Ботевград, с цел да се включат в обичайна демонстрация.

За наставничката домакините бяха поръчали обичаната й баница с богат заряд от сирене и масло, а състезателите похапнаха мюсли и овесени ядки с ябълка. Това е доста добра въглехидратна закуска, сподели Панайот. Другото, което харесва и самичък си подготвя, е омлет с 10 белтъка и 2 жълтъка. За обяд и вечеря постоянно избира месо с ориз, пилешко или телешко. Не подценява макароните и спагетите.

Мариела признава, че не обича месо, както и риба, като се изключи цаца, макар че е израснала край морето. Не претърпявам морски деликатеси, включи се в тематиката Гергана Денева. Тя, за разлика от своята възпитаничка, харесва месото и не е никак капризна към храната. По време на Олимпийските игри с любознание е пробвала два пъти фамозния аржентински стек, само че „ не намира разлика с нашите вкусни пържоли “, както тъкмо се изрази. Треньорката готви мусака и чорба, когато си е у дома и има малко време за кухнята, само че малко в действителност, тъй като избира да прекара свободния си ден измежду природата, а не измежду тенджерите. Много удовлетворена е от топлата храна, която им сервират всеки ден на обяд на лагера в Ботевград. Панайот пък е впечатлен от сушито, което оферират в едно от заведенията на града.

Ориз, картофи във всевъзможен тип, както и сладки неща – това са кулинарните изкушения за Мариела. „ Много си пада по сладкото “, смъмри я Панайот след закуската. 17-годишната шампионка обаче прецизира, че не всичко захарно е по усета й. Примерно, тортите не ги поглежда, само че шоколада няма по какъв начин да го подмине. Ако се захване за подготви нещо сама, това ще са обичаните й меденки. „ Много са вкусни “, хвалят я Г. Денева и П. Димитров. Момичето не помни наизуст рецептата, само че постоянно я има на разположение. И тримата обичаме баница със сирене, признаха най-после акробатите и се поинтересуваха къде домакините са поръчали майсторското създание. Репортерите също пробваха от шампионската баница и дадоха отлична оценка. Снимка: Пресклуб " България "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР