Двойка активисти за климата от организацията Просто спрете петрола разбиха

...
Двойка активисти за климата от организацията Просто спрете петрола разбиха
Коментари Харесай

Екоактивисти размазаха торта в лицето на Чарлз III в Музея н...

Двойка деятели за климата от организацията " Просто спрете петрола " разрушиха две торти в лицето на восъчната фигура на крал Чарлз III в Музея на Мадам Тюсо в Лондон, Англия, заяви CTV News, представени от БГНЕС.

На видео се вижда по какъв начин двама души застават до статуята, след което разкриват тениските си с надпис " Just Stop Oil " и разрушават тортите в лицето на статуята.

Докато очевидци ги молят да спрат, един от деятелите споделя: " По думите на краля " науката е ясна ". Исканията са елементарни: Просто спрете петрола. Това е парче торта. "

Двойката не вандалства върху трите скулптури на кралицата-консорт Камила и на принца и принцесата на Уелс, подпрени до краля.

20-годишната Айлид Макфадън и 29-годишният Том Джонсън са задържани за нанесени вреди, защото статуята е оценена на 220 000 паунда.

Други двама души също са задържани по отношение на случая.

Този неотдавнашен митинг последва сходни митинги през последните дни. На 14 октомври деятели от " Просто спрете петрола " изсипаха доматена чорба върху " Слънчогледите " на Винсент ван Гог в Националната изложба в Лондон в петък в символ на митинг против добива на изкопаеми горива. Картината беше предпазена със стъклена бариера. В неделя протестиращи против климата от " Последното потомство " хвърлиха картофено пюре върху картина на Клод Моне в немски музей. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР