Движещият мотив на Запада остава разширяването на НАТО по отношение

...
Движещият мотив на Запада остава разширяването на НАТО по отношение
Коментари Харесай

Русия очаква скоро НАТО да навлезе в Азиатско-Тихоокеанския регион

Движещият претекст на Запада остава разширението на НАТО във връзка с други страни. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на интернационалния конгрес " Примаковски четения ".

Той акцентира, че Западът приоритизира интереса си под разнообразни форми, в това число " поставяйки ръка върху естествените благосъстояния на всяка страна " и дестабилизирайки избрани пазари, " когато това е преференциално за тях ".

Лавров означи и че постоянно районите биват определяни като " зони от жизненоважен интерес ", макар обстоятелството, че те са на хиляди благи от американските крайбрежия.

По негови думи съпротивата на западното малцинство да признае " многополюсните действителности "  и да се откаже от " хегемонистичните желания " е главната причина за несъответствието в интернационалния ред.

НАТО скоро ще навлезе в Азиатско-Тихоокеанския район, след което ще претендира, че отбранителната линия на блока е в Южнокитайско море, акцентира съветският първи посланик, представен от ТАСС.

" Не в случай че, а когато - и това ще се случи скоро - НАТО навлезе в Азиатско-Тихоокеанския район, считам, че те още веднъж ще настояват, че отбранителната политика остава в действие и НАТО е защитителен съюз, просто отбранителната им линия ще минава през Южнокитайско море ", означи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР