Движението за права и свободи (ДПС) няма да подкрепи актуализацията

...
Движението за права и свободи (ДПС) няма да подкрепи актуализацията
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи актуализацията на бюджета


Движението за права и свободи (ДПС) няма да поддържа актуализацията на бюджета, сподели пред БНР Йордан Цонев, заместник-председетел на парламентарната група на Движение за права и свободи. Той изрази мнение, че това няма да спре нарастването на пенсиите.

" Увеличение на пенсиите може да има до момента в който се изчерпи ресурсът в Национален осигурителен институт, а той няма да се изчерпи най-малко до късна есен ", уточни Цонев.

По думите му заложената в бюджета поддръжка не е фокусирана, закъснява и не е ориентирана към най-големите потребности. Като образец той даде предстоящата в Европа и по света продоволствена рецесия, разяснявайки, че сега в бюджета няма никакви ограничения, ориентирани към земеделието.

Йордан Цонев означи, че не е сюрпризиран от изтеглянето на министрите на партия " ИТН " от ръководството, тъй като спор в ръководещата коалиция има още от основаването й. В тези спешни моменти най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на този кабинет, тъй като той усилва рецесията, счита заместник-председателят на Движение за права и свободи.

Запитан за възможното образуване на друга коалиция в Народното събрание, Цонев разяснява, че в годините българските политически партии не са се научили да извличат максимума от един парламент като благоприятни условия за сформиране на други обединения и други възможности.

" Може би пък да се опитаме да решим тези проблеми, да се опитаме да създадем нещо, само че съм песимистичен. За мен нов кабинет в границите на този парламент е малко химера ", сподели той.

" Може би е добре да се намерения дали да няма някакъв антикризисен кабинет, който да има някакъв период с съответни ясни задания. Но и за това съм песимист. Аз и моята партия сме скептично настроени към тази алтернатива ", добави той.

В отговор на въпрос Цонев сподели, че би трябвало да има предварителни избори тази есен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР