Движението в София е свободно. Градските линии до крайните квартали

...
Движението в София е свободно. Градските линии до крайните квартали
Коментари Харесай

Фандъкова: Блокадата на София е заради безотговорносто поведение на част от живеещите в града


Движението в София е свободно. Градските линии до крайните квартали работят обикновено. Това разгласи в ефира на Нова телевизия кметът Йорданка Фандъкова. По отношение на хората, които не могат да се вместят в коридорите за овакантяване на столицата, градоначалникът посъветва работодателите да трансформират графика на чиновниците си. 

„ Градският превоз се движи. Ограниченията са за линиите изъвн София. Ситуацията е необикновена, само че е подбудена от държанието на доста от нашите съграждани през вчерашния ден. В последна сметка Националния действен щаб е задължен да се погрижи за това болестта да не се разпространява в страната “, заяви кметът на София.

„ Тъй като към момента няма ограничавания за придвижване в самия град, би трябвало да осъзнаем, че отговорността ни е доста огромна “, уточни още тя. И добави: „ Разбира се, обстановката е необичйана и динамична. Всички ние сме длъжни да следим какво се случва, с цел да предприемем адекатни ограничения ".

По думите й всеки от нас би трябвало да пренастрои всекидневието си по метод, по който оптимално да се съобрази с въведените ограничения.

„ Предлагам да оставим способените служби да се погрижат за съответните случаи, само че посланията ни да бъдат до всички. Аз съм уверена, че някои от вчерашните слчуаи в действителност са излизали за работа или с цел да се погрижат за тежко заболели. Но това бяха единични случаи. Повечето не знам дали осъзнаваха, че могат да пренесат болестта ", уточни още Йорданка Фандъкова.

„ Грижите ми са за хората тук, които съблюдават разпоредбите и търпят неудобства. Остава задължението да носим маски. Вчера видях доста хора, които се движеха и разговаряха с техни другари, които бяха без маски. Остава възбраната за паркове, градинки и пазари ", сподели тя.

По данни на Столичната община, ситуацията в кварталите „ Филиповци " и „ Христо Ботев " се възстановява. На този стадий нямало данни за напрежение, макар въведените по-строги меки. „ Районът е доста рисков. Там има няколко огнища, по тази причина приканвам хората да не се поддават на провокации. Организирала съм през идващите дни обществено слабите да получат пакети с храна ", съобщи кметът на София.

Тя прикани всички да проявим още малко самообладание, с цел да не се постанова да понасяме още ограничавания. „ Движението в София е свободно и това би трябвало да се оцени. Виждаме обаче какво се случва в Блеград, виждаме и други градове, не желаеме това да се случи ", сподели още Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР