Движението по новоизградения участък от ул. Николай Коперник в район

...
Движението по новоизградения участък от ул. Николай Коперник в район
Коментари Харесай

Временна настилка по `Шишман` през зимата, пускат движението по `Николай Коперник` |

Движението по новоизградения сектор от ул. " Николай Коперник " в регион " Слатина " ще бъде възобновено на 17 август.

Това заяви по време на инспекция през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова. В инспекцията участваха и заместник-кметът по строителство Ангел Джоргов и кметът на региона Георги Илиев.

" Изпълнението на ул. “Коперник “ от бул. „ Шипченски проход “ до бул. „ Гео Милев “ е на финала. Извършена е цялостна реорганизация – инженерни мрежи (топлопреносна мрежа, тръбопровод, канализация и отводняване), ново улично осветяване, пътна част и квартален паркинг. След 17 август ще продължи работа по дребен сектор от тротоарите, а през есента, когато времето разреши, ще се засадят нови 25 дървета ", сподели още Фандъкова.

Реконструкцията на ул. „ Николай Коперник “ стартира в средата на май, а предходната година бе реконструиран първият сектор от улицита – от ул. “Шипченски проход “ до локалното на бул. “Цариградско шосе “.

" Изграден е паркинг наоколо до кръстовището на ул. „ Николай Коперник “ с ул. „ Гео Милев “. Обособени са към 70 паркоместа ", посочи кметът на " Слатина ". 

Фандъкова заяви, че " през вчерашния ден е получено дълго чаканото писмо от Министерство на регионалното развитие за ул. “Иван Шишман “, където в този момент работят „ Софийска вода “ и „ Топлофикация “, с цел да може да се разгласи процедурата за дотъкмяване на пътните работи по обекта. Предвижда се да бъде положена краткотрайна настилка за зимния интервал, а до края на годината да има определен реализатор за улиците. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР