Движението по Кримския мост беше възобновено, след като беше частично

...
Движението по Кримския мост беше възобновено, след като беше частично
Коментари Харесай

Разследват взрива на Кримския мост. Украйна: Връщайте открад...

Движението по Кримския мост беше обновено, откакто беше отчасти опустошен от детонация, за която Москва упрекна камион бомба.

Мостът е бил обиден от гърмеж към разсъмване в събота, при което са починали трима души. Запалени са няколко цистерни с нефт и са се срутили две автомобилни ленти, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки съветски следователи.

Украинският президент Володимир Зеленски не загатна гърмежа директно в нощното си послание.

Руският вицепремиер Марат Хуснулин съобщи пред кореспонденти, че " придвижването по железопътната линия на моста е изцяло възобновено “.

В обява в „ Телеграм “ Хуснулин удостовери, че възобновяването е за " товарния и пътническия трафик “. Той добави, че една от разрушените ленти ще бъде възобновена " в близко бъдеще ".

Мостът е от логистично значение за Москва. Той е значима транспортна връзка за транспорт на военно съоръжение за съветските бойци, които се борят в Украйна.

Във вечерното си послание Зеленски приказва за " слънчево " бъдеще за украинците, което е без окупатори, " по-специално в Крим ".

Въпреки че не загатна стратегическия мост, съветникът му Михайло Подоляк разгласява в „ Туитър “ фотография на дълъг сектор от моста, който е на половина сринат.

" Крим, мостът, началото ", написа той.

" Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато би трябвало да бъде върнато на Украйна, всичко окупирано от Русия би трябвало да бъде изгонено “, добави Подоляк.

" Заслужава да се означи, че камионът, който се взриви, съгласно всички данни, е влезнал в моста от съветската страна. Така че отговорите би трябвало да се търсят в Русия ", посочи той.

Украинските пощи оповестиха, че се готвят да отпечатат марки, на които е изобразен " Кримският мост или по-точно това, което е останало от него ".

Създадена е комисия в Русия за следствие на гърмежа.

Някои публични лица в Москва и в окупираната от Русия Украйна приканиха за ответни ограничения.

" Срещу нас се води неприкрита терористична война ", съобщи депутатът от съветската ръководеща партия Олег Морозов, съобщи РИА Новости.

Военни анализатори обявиха, че гърмежът може да окаже огромно въздействие, в случай че Москва сметне за належащо да трансферира така и така мощно притиснатите войски от други райони в Крим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР