Движението по Брезовско шосе и бул. „Дунав“ ще бъде реорганизорано

...
Движението по Брезовско шосе и бул. „Дунав“ ще бъде реорганизорано
Коментари Харесай

Променят движението на Брезовско шосе заради ремонти по Водн...

Движението по Брезовско шосе и бул. „ Дунав “ ще бъде реорганизорано поради ремонтите по Вдония цикъл, който започнаха в региона. На обекта ще работят над 20 души, а тръбите ще са от стъклопласт и ще бъдат доставени в края на месеца.

Това е последният, пети обет по плана, като промяната на остарелия магистрален тръбопровод от етернит потегля съвсем от табелата на Пловдив, минава по Брезовско шосе и по целия бул. " Дунав ", с цел да стигне до пресечката с бул. " Васил Априлов ". Колекторът е към 3 км дълъг, изясни зам. -кметът Пламен Райчев.



Това е извънредно сложен план, защото сечението е 2. 50, посочи Пламен Райчев. Той добави, че ще се работи в западното платно на Брезовска и северното на Дунав.

Движението в ремонтираните сектори няма да се стопира напълно, тъй като подмяната на тръбите ще се прави в едното платно. Преминаването на колите въпреки всичко ще бъде затруднено, тъй като те ще вървят в двете направления по два обособени коридора.
Срокът, в който придвижването ще бъде затруднено, е най-много две години. По график за този интервал компанията реализатор - консорциум с водещ участник ПИМК, би трябвало да инсталира тръбите. Общо 18 350 704 лв. с Данък добавена стойност коства реконструкцията на канализационната и водопроводна мрежи.



От Община Пловдив увериха, че и двете платна ще бъдат преасфалтирани от бордюр до бордюр.

Проектът за воден цикъл на Пловдив се финансира по Оперативна програма " Околна среда 2014-2020″ и е на обща стойност 115 334 116,42 лв.. Припомняме, че съвсем завършва промяната на ВиК в Кършияка. Там са приключени към този момент към 40 улици.

Около Новотела и панаира работите ще приключат до януари 2022 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР