Движението на е заинтересовано да отмени санкциите, а не да

...
Движението на е заинтересовано да отмени санкциите, а не да
Коментари Харесай

Талибаните нямат интерес да влязат в позицията на пария, смята Блинкен

" Движението на е заинтригувано да анулира глобите, а не да влезе в позицията на пария. " Това мнение изрази държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, говорейки на чуване в комисията по бюджетни заеми към Камарата на представителите на Конгреса, написа ТАСС. " Има редица аспекти, от които талибаните се интересуват. Включително - интернационално признание, анулация на глобите от тяхното управление, глобите на Организация на обединените нации ", сподели Блинкен.
" Има и друга динамичност. Съседите на Афганистан, които са се възползвали от нашето наличие, в този момент ще би трябвало да вземат сложни решения за отбрана на своите ползи ", добави той. Според държавния секретар, посолството на Съединени американски щати ще взе участие интензивно в разнообразни стратегии в Афганистан. Делегации на афганистанските управляващи и талибаните водят разговор в Доха по отношение на възобновяване на мира в Афганистан от 12-ти септември предходната година. От началото на 2021 година обаче договарянията стопираха и доникъде на април в действителност стигнаха до задънена улица.
 Талибаните завзеха регион на 40 км. от Кабул Талибаните завзеха регион на 40 км. от Кабул
Талибаните изтласкаха афганистанските държавни сили и завзеха територия на към 40 километра от столицата Кабул, оповестиха предст...
На 14.04.21 година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи проектите си да стартира изтеглянето на американските войски от Афганистан през май и да го приключи до 11.09.21 година Това решение се разграничава от предходните задължения на Вашингтон да изтегли войските си до 01.05.21 година, които бяха залегнали в предходно съглашение с талибаните. Това отклоняване от постигнатите съглашения провокира внезапно неодобрение, от страна на талибаните, които обявиха, че в този случай те се смятат за свободни от поетите отговорности по Споразумението от Доха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР