Движението на автомобили в района на Министерския съвет и президентството

...
Движението на автомобили в района на Министерския съвет и президентството
Коментари Харесай

Спокоен старт на новото Велико народно въстание


Движението на коли в региона на Министерския съвет и президентството остава блокирано поради митинг иращи, които за 64-ти следващ ден упорстват за оставките на премиера и на основния прокурор, оповестява БНР. Полицейското наличие в региона е засилено.

Полицаите са оградили със заграждения постройката на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на Българска народна банка се охранява от жандармерия.

Има построени контролно-пропускателни пунктове, полицията към този момент е иззела и неразрешени предмети - запалителни субстанции, пиротехнически средства, както играчки - пушка и меч.

В хода на митинг а съперниците на премиера и на основния прокурор разпънаха пред Министерския съвет голям трикольор, пяха български химн, издигнаха девиз към служителите на реда: " Ти си един от нас ".

Обстановката е спокойна. Протестиращите опънаха лента сред себе си и полицията, която маркира буферна зона от 4-5 метра. Организаторите на митинг а оповестиха, че са пристигнали митинг иращи от Варна, Русе, Дупница, Троян и други градове.

" Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, до момента в който реализираме задачата си ", сподели пред репортера на БНР Николай Хаджигенов. 

" Тук сме към този момент 64 дни, в случай че би трябвало ще останем още 64 ", добави той.

Хаджигенов сподели още, че митинг иращите не намират смисъл да приказват с полицията и сами ще вземат ограничения за обезвреждане на възможни провокатори.

Малко след 10 часа митинг иращите блокираха придвижването по бул. " Дондуков ".

Полицията интензивно претърсва градинката пред Народния спектакъл, защото има информация, че там през нощта са скрити голям брой бутилки с течности.

При претърсването са открити голям брой неразрешени предмети като запалителни течности, колове, ножове.

При инспекциите на контролните пунктове е конфискуван самурайски меч.

" Силите е обикновено е да бъдат ситуирани тук. Построено е всичко. Притесних се, че очевидно укрити, бяха открити една 10-литрова туба с цветна течност в един шубрак, усърдно скрита, съответно 9 половинлитрови пластмасови шишета също с някаква цветна течност, два ножа. Абсолютно изрично отхвърлям да се случва нещо неправилно по проверочните пунктове. Направени са огледи от полицейските чиновници на местата. Имаме и много железни пръчки по метър-метър и половина открити, дървени пръти, които се слагат на брадви ", разясниха от Столична дирекция на вътрешните работи.

Шестима бяха арестувани, а по-късно освободени.

По-рано от Министерство на вътрешните работи обясниха, че не употребяват представители на частни компании за защита, каквито изявления се появиха в интернет:

" Апелираме към жителите, които ще дойдат да изразят своя митинг , да не се поддават на провокации и апели за нарушение на публичния ред. При забелязване на лица или групи с очевидни планове за осъществяване или извършващи такива груби нарушавания на публичния ред, да алармират полицейските органи ", сподели Радослав Стойнев от " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР