Движение Ние идваме! внесе в понеделник предложение до Столичния общински

...
Движение Ние идваме! внесе в понеделник предложение до Столичния общински
Коментари Харесай

``Ние идваме`` предлага улицата до руското посолство в София да се прекръсти на Героите на Украйна

Движение " Ние идваме! " внесе в понеделник предложение до Столичния общински съвет улицата до съветското посолство да бъде прекръстена от " Никола Мирчев " на " Героите на Украйна ".

" Улицата, на която се намира посолството и консулството на Руската Федерация в София, се трансформира в знак и територия на многочислените митинги против политиката на Путин още от анексирането на Крим през 2014 година до настоящето вероломно навлизане на съветската войска в суверенна Украйна. Целият либерален свят е ужасяващ от дейностите на Москва и се опълчва на експанзията на един деспот с невиждани по своя мащаб наказания против режима. България също стана част от вълна на съпричастност и филантропична помощ, както и на акции за извеждане и подслоняване на бесарабски българи и украинци ", показват в писмото си до общинските съветници от " Ние идваме! ".

Председателят на придвижването адв. Николай Хаджигенов се обръща към всички съветници, определени да съставляват столицата на България, с искане да покажат, че София не поддържа експанзията на Путин и помни съпротивата и саможертвата на героите, защитаващи цяла Европа.

" Имате силата и пълномощията да дадете знак за същинска съпричастност към болката на народа на Украйна, чиято самостоятелност, суверенитет и правов ред бяха стъпкани от ботушите на Путин. Гражданите на Украйна се трансфораха в герои за целия цивилизован свят и в символ, че на диктатурата би трябвало да се противостои с всички вероятни сили. Предлагаме улицата до посолството на Руската Федерация в София, квартал " Изгрев " да бъде преименувана от улица " Никола Мирчев " на улица " Героите на Украйна ", се показва още в предлагането до СОС.

Според " Ние идваме " това решение ще бъде спомагателен институционален отговор от името на българската столица, който да припомня, че експанзията, империализмът и варварството не се одобряват за законна политика в свободните демократични общества.

" Призоваваме за управническа храброст и увереност при гласуването в СОС, която да даде знак от името на жителите. София значи мъдрост, а мъдростта изисква да не повтаряме злото и да помним героите ", аргументира предлагането за преименуването на улицата от придвижване " Ние идваме! "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР