Двигателят с вътрешно горене се крепи на тънък лед, тъй

...
Двигателят с вътрешно горене се крепи на тънък лед, тъй
Коментари Харесай

Американци настояват за забрана на ДВГ в Европа

Двигателят с вътрешно горене се крепи на тъничък лед, защото от ден на ден и повече страни слагат ултиматуми за възможната му възбрана и до момента в който някои автомобилни компании не престават да се борят за правото да създават мотори с вътрешно горене, други поддържат апела за преустановяване на производството на тези славни, само че замърсяващи механизми.

Една от автомобилните компании, която приканва за повсеместното преустановяване на производството на ДВГ, е Ford. Това на пръв взор е много необичайно решение, защото точно Ford са виновни за построяването на най-популярния състезателен автомобил в света - Ford Mustang, както и на пикапите от F серията, които са най-разпространените транспортни средства зад Океана. А всички знаем, че и Mustang, и F-Series се задвижват от мотори с вътрешно горене. А в този момент внезапно Ford поддържа апела за възбрана на продажбите на коли с ДВГ от 2035 година.

F-150 Lightning  Американци упорстват за възбрана на ДВГ в Европа

Ford неотдавна добави името си към петиция, подписана от 24 други огромни компании, опериращи в Европа, за възбрана на продажбата на коли с ДВГ в района. Петицията беше изпратена до органите на Европейския съюз. Ford Europe прикани Европейски Съюз и да " откри наложителни цели за инфраструктурата за зареждане ", защото продължава да уголемява гамата си от електрически модели.

Европейски Съюз предприе съществени стъпки за понижаване на излъчванията на CO2 и предходната година предложи 100% понижаване на излъчванията от транспортни средства до 2035 година Това е почти същото, което Ford и неговите съдружници се надяват да реализират със възбраната за произвеждане на ДВГ, само че декларирано в по-приемлив вид. Този ход, в случай че се случи, ще коства големи старания от страна на Европейски Съюз и производителите, защото изследванията на Ernst & Young демонстрират, че в Европа ще са нужни 65 милиона електрически зарядни станции с цел да направи сполучливо прехода.
Mustang Mach-E  Американци упорстват за възбрана на ДВГ в Европа

„ Във Ford в Европа имаме вяра, че свободата на придвижване върви ръка за ръка с грижата за нашата планета “, споделя Стюарт Роули, началник на Ford Europe. „ Ето за какво ние се стремим всички транспортни средства на Ford да бъдат с нулеви излъчвания до 2035 година За да реализират сполучливо това, политиците в Европейски Съюз би трябвало също по този начин да открият наложителни цели за създаване на безпроблемна инфраструктура за електрическо зареждане, която дава отговор на възходящото търсене на електрически транспортни средства. “

В момента Европейски Съюз се стреми към понижаване от 37.5% до 2030 година, като този тласък се поддържа от други огромни производители като Mercedes-Benz, Audi и Volvo. Повечето огромни европейски производители дадоха обещание да прекратят разработките на ДВГ до 2030 година От друга страна сега Ford продава единствено три напълно електрически транспортни средства - F-150 Lightning, Mustang Mach-E и E-Transit, само че възнамерява да предложи още седем модела до 2024 година
E-Transit  Американци упорстват за възбрана на ДВГ в Европа

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР