Двигателната система на междупланетната станция Луна-25 по време на корекцията

...
Двигателната система на междупланетната станция Луна-25 по време на корекцията
Коментари Харесай

Генералният директор на Роскосмос: Двигателят Луна-25 е работил по-дълго от необходимото

Двигателната система на междупланетната станция " Луна-25 " по време на корекцията на орбитата е работила 127 секунди вместо плануваните 84. Това е главната причина за повредата на апарата, сподели Юрий Борисов, общоприет шеф на Роскосмос, в изявление за телевизионния канал Русия- 24.
„ В 14:10 часа [19 август] се включиха моторите, които трябваше да поправят и изведат апарата в предкасадна орбита. За страдание прекъсването на мотора не се случи обикновено, в сходство с циклограмата, а заради спиране на времето и вместо плануваните 84 секунди, работи 127 секунди. Това беше главната причина за повредата на апарата “, сподели Борисов.
Според ръководителя на Роскосмос, преди да бъде качена на борда на галактическия транспортен съд, полетната задача за промяна на орбитата е била неведнъж симулирана на наземна стойка.
" Целият опит беше осъществен в зоната на постоянна радиокомуникация, знаехме всичко за позицията на кораба. Но в 14 часа 57 минути връзката с устройството беше прекъсната, опитите за възобновяване на връзката бяха несполучливи. Предварителните балистични калкулации сподели, че заради ненормална работа на коригиращата система за задвижване, апаратът излезе в отворена лунна орбита и в действителност се разруши в повърхността на Луната “, сподели той.> За работата на комисията > Аварийната комисия, която ще проверява аргументите за злополуката на задачата " Луна-25 ", към този момент е образувана и е почнала работа, сподели Борисов.
" Всички стадии на полета са деликатно документирани, споделих ви, че главната причина [за инцидента] е ненормалната работа на коригиращия мотор. И какво е довело до това, ще би трябвало да се обясни в детайли и съм сигурен, че ще получим всички нужни данни по време на работата на изключителната комисия, тя към този момент е назначена и стартира работа “, сподели Борисов.
Според ръководителя на Роскосмос в близко бъдеще ще бъдат получени нужните резултати, които ще бъдат взети поради при осъществяването на идващите задачи.> Относно задачата > По-рано Роскосмос заяви, че автоматизираната станция Луна-25, съгласно предварителните калкулации, е престанала да съществува при конфликт с повърхността на Луната. Преди това на устройството беше даден подтик да образува елипсовидната си орбита преди кацане. Около 14:57 московско време в събота връзката с галактическия транспортен съд беше прекратена.
Ракетата-носител " Союз-2.1б " с автоматизирана станция " Луна-25 " беше изстреляна от космодрума Восточный в 02:10 московско време на 11 август. На 12 и 14 август галактическият транспортен съд направи две корекции на траекторията. В сряда, 16 август, автоматизираната станция навлезе в окололунна орбита. На 21 август беше планувано кацането на апарата. > Източник: ТАСС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР