Двете системи - за пешеходна ориентация на туристите в София

...
Двете системи - за пешеходна ориентация на туристите в София
Коментари Харесай

София ще има нова система за ориентация в града

Двете системи - за пешеходна ориентировка на туристите в София и за ориентацията на жители и туристи в градския превоз, са създадени тъй че да се допълват.

Целта е да нареждаме оптимално добре София като мечтана дестинация и да създадем града комфортен и елементарен за ориентировка, сподели ръководителят на комисията по просвета и обучение на СОС Малина Едрева, която, дружно с основния проектант на столицата Здравко Здравков, показа новите системи през днешния ден.

Тя уточни, че са се възползвали от опита на две столици, които скоро са били градове домакини на председателството на Европейски Съюз - Амстердам и Братислава .

Системата за пешеходна ориентировка е двуезична и е с кафяв цвят.
Ползвани са три вида обекти - огромен и дребен тотем и дирек с табели, които се разграничават по количеството информация, която носят. Структурата е била подчинена на функционалността, само че са се стремили да се резервира и висока хармония, съобщи Българска телеграфна агенция.

При изработването на осведомителните обекти са се съобразявали с това по какъв начин хората възприемат данни - дали текстово или образно, тъй че има както текстова, по този начин и образна информация . Проектът е съгласуван за хора със зрителни усложнения.

При изработването на втората система са употребени сходни правила и детайли, тъй че двете да могат да си "говорят ".

Новите табели за градския превоз ще бъдат с доста повече информация, определени са разнообразни цветове за другите транспортни средства - ярко синьо за тролеите, оранжево за трамваите и алено за рейс.

Върху табелите се отбелязва с изключение на името на спирката, само че и нейния номер, включени са цялостния маршрут на транспортното средство има информация както на кирилица, по този начин и на латиница.

Кампанията е чисто имиджова, тя включва шест характерни послания. В нея са употребени цветовете на герба на столицата. Визуалната акция стартира в средата на декември.

Поставянето на табелите за другите две системи ще бъде направено в средата на януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР