Двете основни синдикални организации в областта на металургията искат от

...
Двете основни синдикални организации в областта на металургията искат от
Коментари Харесай

Синдикатите поискаха Стомана пак да получава вода от празния яз. Студена

Двете съществени синдикални организации в региона на металургията желаят от премиера Бойко Борсов стоманодобивното дружество " Стомана Индъстри " да получава вода от изпразнения бент. " Студена ".

Именно поради разрешението " Стомана ", както и " Топлофикация Перник " да получават вода от " Студена " при намаляващ размер на язовира, беше упрекнат екоминистърът в оставка Нено Димов. В събота той беше оставен за непрекъснато в ареста по искане на прокуратурата. Досега е и единственият упрекнат за водната рецесия в Перник, поради която 97 000 души са на сериозен воден режим.

Доставките от " Студена " за " Стомана " бяха спрени при експлоадирането на рецесията с неналичието на вода.В отчет на " Софийска вода " даже беше посочено, че предприятието употребява големи количества вода. Заради тези констатации от " Стомана " оповестиха, че ще седят ВиК сдружението, което обслужва столицата. От там оповестиха, че на процедура това е невероятно.

Покрай Коледа стартира търсене на течове от тръбите, които минават през територията на " Стомана ".

Сега синдикалните организации " Металици " към КНСБ и " Металургия " към КТ „ Подкрепа “ упорстват макар рецесията и фрапантният воден режим, който скоро може да премине в доставки с водоноски, " Стомана " да може да употребява 5 – 6 хиляди куб. метра вода от " Студена ". Обяснението е, че различните водоизточници, които предприятието употребява сега, може да замръзнат при по-ниски температури.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР