Двете основни политически партии в Гърция – Нова Демокрация“ и

...
Двете основни политически партии в Гърция – Нова Демокрация“ и
Коментари Харесай

Магистралите в Гърция ще са безплатни в деня на изборите

Двете съществени политически партии в Гърция – „ Нова Демокрация “ и СИРИЗА повишават напрежението преди изборите в неделя с последни кампанийни прояви в цялата страна. В сряда стартира раздаването на бюлетините за изборите, в които вземат участие 27 партии, 8 обединения и един самостоятелен претендент. В Гърция изборите са наложителни, само че не се постановат наказания при неупражняване на глас. На предишния избор интензивността беше малко под 60%.

В неделя секциите ще отворят в 7:00 ч. и ще затворят в 19:00 ч., в случай че няма опашки, където гласуването може да бъде удължено. Пътната полиция в страната вкара изключителни ограничения за надзор на трафика, тъй като доста жители пътуват до местата, където ще гласоподават. От среднощ в събота до понеделник сутринта пътуването по автомагистралите ще бъде гратис. Интересна детайлност е, че за първи път в Гърция 17-годишните имат право на глас и се чака точно те да са изключително дейни.

С декрет на президента на Гърция Катерина Сакеларопулу Народното събрание на страната беше разхлабен на 23 април. За 1 юни е планувано първото съвещание на новите 300 депутати с полагане на клетва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР