Двете най-големи компании за производство на неон в Украйна -

...
Двете най-големи компании за производство на неон в Украйна -
Коментари Харесай

Войната в Украйна поставя под нов риск производството на чипове

Двете най-големи компании за произвеждане на неон в Украйна - Ingas и Cryoin, затвориха заводите си поради военните дейности в страната. Това слага производството на чипове под сериозен риск, тъй като двете предприятия са виновни за към половината от международните доставки на детайла.

Изчисления на Reuters, извършени дружно с компанията за пазарни проучвания Techcet, демонстрират, че сред 45 и 54% от неона, необходим за лазерите, които създават чипове, идва от двете украински компании. Миналата година общото ползване на детайла за основаването на полупроводници е достигнало 540 метрични тона, сочат данни на Techcet.

Спирането ан активността на заводите на двете компании може да сложи сектора на полупроводници под сериозен риск, стига войната да се проточи, счита Анджело Цино, който е анализатор в консултантската компания CFRA. " Ако запасите се изчерпят до април и производителите на чипове нямат направени поръчки в други райони на света, това евентуално значи спомагателни ограничавания за по-широката верига на доставки и неспособност за произвеждане на крайния артикул за доста основни клиенти ", сподели той пред Reuters. Ingas и Cryoin Преди началото на войната, Ingas е произвеждала сред 15 и 20 хиляди кубични метра неон на месец, който е бил доставян на разнообразни страни, измежду които Тайван, Китай, Съединени американски щати, Германия и Южна Корея. Николай Авджи, основен търговски шеф на компанията, сподели в имейл до Reuters, че към две трети от продукцията на компанията е била ориентирана към промишлеността на полупроводници.

Компанията е основана в Мариупол, който е един от градовете, които са под най-сериозна офанзива от страна на съветската войска. Решението за прекъсване на активността е било взето за да се подсигурява сигурността на служащите.
Реклама
Cryoin е с малко по-малък дял от производството на неон, като месечната ставка на компанията варира сред 10 и 15 хиляди кубични метра. Заводите на Cryoin са затворени още от 24 февруари, когато и стартира навлизането на Русия в Украйна. Компанията е основана в Одеса.

Директорът по развиване на бизнеса в Cryoin Лариса Бондаренко съобщи пред Reuters, че компанията й няма да успее да извърши поръчки за 13 хиляди кубични метра от метала за месец март. Тя също по този начин разясни, че компанията би могла да оцелее три месеца със затворени фабрики. В случай, че част от оборудването или машините в заводите бъдат разрушени обаче, повторното започване на активност би се отсрочило във времето. Тя също по този начин сподели, че не е сигурна, че компанията може да получи достъп до спомагателни първични материали за произвеждане на неон, когато войната завърши. Няма проблеми в кратковременен проект В изказване за Reuters тайванското министерство на стопанската система съобщи, че локалните компании са били готови и са имали " безвредни ресурси " от неон, тъй че не вижда проблеми във веригата за доставки в близко бъдеще. Централната банка на Тайван направи сходни мнения по-рано в петък.

Информация за това за какъв брой време биха стигнали тези ресурси обаче липсва. Тайван е дом на най-голямата компания за произвеждане на чипове в света - TSMC. Пазарният дял на тайванския производител е 54%, което е над три пъти повече от този на компанията наредила се на второ място по този индикатор - Samsung, чийто дял е 17%.

Фирмите, които се занимават с произвеждане на чипове, биха могли да стартират производството на неон или търсене на нови снабдители, само че ще са нужни девет месеца до две години, с цел да се стигне настоящето равнище на доставки. Това счита Ричард Барнет, основен маркетинг шеф на Supplyframe, която дава пазарна информация за компании в световните браншове на електрониката.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР