Двете кризи - войната и пандемията изчисли проф. Николай Витанов.Ако

...
Двете кризи - войната и пандемията изчисли проф. Николай Витанов.Ако
Коментари Харесай

Проф. Витанов изчисли колко бежанци от Украйна можем да приемаме всеки месец

Двете рецесии - войната и пандемията пресметна проф. Николай Витанов.

" Ако до 100 000 украинци на месец идват у нас, няма да има проблем със заболеваемостта. Спадът ще компенсира новите огнища, които вероятно ще се основат. В идващите три седмици се чака да имаме от ден на ден дни с под 1000 новозаразени ". Това съобщи за " Твоят ден " математикът.

По думите му Кърджали ще излезе от стадиите на Коронавирус проекта до 2-3 дни. " Движим се добре. Утре Пловдивския район излиза от жълтата зона. Отпадането на зеления документ върви последователно. Планът работи, само че Омикрон още има. Голяма част от популацията не е имунизирана, а една известна част е много инатеста. Трендът на смъртността беше пречупен още предходната седмица и ще върви още надолу ", показа той. 

Според него няма да се появи второстепенен пик. " Опасността е да не махнем ограниченията прекомерно бързо, само че сега се работи по математически аршин. Пример е завръщането на учениците в класните стаи. От Здравното министерство добре се оправиха. На 19 март ще има положителни вести, а на 20-ти пада зеленият документ ", уточни проф. Витанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР