Двете Кореи започнаха в понеделник преговори в Панминчжон, в демилитаризираната

...
Двете Кореи започнаха в понеделник преговори в Панминчжон, в демилитаризираната
Коментари Харесай

Двете Кореи продължават преговарите за делегацията на Севера на Олимпиадата


Двете Кореи започнаха в понеделник договаряния в Панминчжон, в демилитаризираната зона на полуострова, за проекта на Севера да изпрати арт натрупа на Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан другия месец, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата седмица Северна Корея се съгласи да изпрати делегация на олимпиадата в границите на съглашение за доближаване с Юга след месеците на напрежение поради нейната нуклеарна и ракетна стратегия. Затворената комунистическа страна споделя, че делегацията ще включва и група дейци на изкуството, наред със спортистите, формалните лица и публицистите.

Днешните договаряния са за състава на арт трупата, както и върху това къде и по кое време ще изнесе представления тя.

Агенцията показва, че южнокорейските медии демонстрират жив интерес дали Северът няма да изпрати фамозния си отбор " Моранбон бенд " - напълно женска група, подбрана персонално от държавния началник Ким Чен-ун.

По време на договарянията през днешния ден Северна Корея предложи на Юга договарянията за присъединяване й в Зимните олимпийски игри да се състоят на 17 януари в Панминчжон, заяви южнокорейското министерство на националното обединяване, представено от Ройтерс.

На срещата КНДР ще бъде показана от трима делегати под управлението на заместител ръководителя на Комитета за спокойно обединяване на двете Кореи, Чон Чжон-су.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР