Двете фатални катастрофи със самолет Boeing 737 MAX, „биха могли

...
Двете фатални катастрофи със самолет Boeing 737 MAX, „биха могли
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития относно "Боинг 737 МАХ" и двете катастрофи, отнели 346 живота

Двете съдбовни произшествия със аероплан Boeing 737 MAX, „ биха могли да бъдат предотвратени “ и „ в никакъв случай не биваше да се случват “, се споделя в отчет, оповестен от Комисията за инфраструктура и превоз на Долната камара на Съединени американски щати.

Разследването откри повтарящи се и съществени неточности както на Boeing Company (Боинг), по този начин и на Федералната авиационна администрация (FAA) по време на процеса на планиране на 737 MAX, оповестява "Дойче Веле ", представен от Нова телевизия.

В своите 239 страници отчетът регистрира натиска от "Боинг " върху FAA да утвърди модела в подтекста на конкуренцията му с Airbus и непозволено въздействие върху регулаторите, които не следили съответно процеса.

Документът е резултат на 18-месечно следствие от Комитета по превоз и инфраструктура на Камарата на представителите във връзка с авиоинцидентите на Lion Air и Ethiopian Airlines, лишили общо 346 живота.

"Осъществен е голям финансов напън върху "Боинг " и програмата 737 MAX да се конкурира с новия аероплан A320 neo на Airbus. Освен всичко друго, този напън е довел до огромни старания за понижаване на разноските, поддържане на програмния график на 737 MAX и отбягване на закъснение на производството на 737 МАХ, "гласи резюмето на отчета. Моделът 737 MАХ е изваден от въздушния трафик през 2019 година след двете представени произшествия.

„ Нашият отчет поражда притеснителни разкрития за това по какъв начин "Боинг " се е измъкнал от инспекцията на FAA, укрили са сериозна информация от водачите и в последна сметка са поръчани самолети, които убиха 346 почтени “, сподели представителя на демократите от Орегон Питър ДеФацио, който ръководи комисията. "Това, което е изключително възмутително, е по какъв начин "Боинг " и FAA играят с публичната сигурност в сериозния интервал сред двете произшествия ", добави той.

В изказване на "Боинг " се споделя, че "след като FAA и други регулатори са решили, че MAX може безвредно да бъде върнат в употреба, това ще бъде един от най-внимателно тестваните самолети в историята и ние имаме цялостно доверие в неговата сигурност ".

През юни "Боинг " стартира тестови полети на този противоречив модел, с цел да показва, че към този момент може да лети безвредно с нов програмен продукт за ръководство на полета.

Говорител на FAA съобщи, че от своя страна организацията "очаква с неспокойствие да работи с парламентарната комисия за използване на подобренията, посочени в нейния отчет " и добави, че FAA следва изчерпателен развой, а не авансово открит график, с цел да върне самолета в употреба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР