Две взривни устройства бяха поставени в сградата на Великата масонска

...
Две взривни устройства бяха поставени в сградата на Великата масонска
Коментари Харесай

Експлозия във Великата масонска ложа в центъра на Атина

Две взривни устройства бяха сложени в постройката на Великата масонска ложа в центъра на Атина, едното от които избухна, а другото беше извадено от полицията на място, заяви телевизия " СКАЙ ".

В 6:30 сутринта на незабавния телефон 112 е получено позвъняване от незнаен, който осведоми за устройство, което ще избухне във Великата ложа на Гърция, без да се показва времева рамка. От позвъняването и сигнала за експлозива излиза наяве, че задачата е била да има жертви. Първата детонация е избухнала сега, в който полицейски коли са пристигнали към мястото. За благополучие няма жертви и ранени.

Пожарната пристигнала незабавно след първичната детонация, пробвайки се да се намеси. Те обаче били спрени от полицията, защото намерили втори пакет до първичния.

Контролирана детонация на втория пакет, който се намирал до избухналия на разсъмване на улица „ Сурмели “, е била осъществена няколко минути след 9:00 часа от полицията.

Полицията е отделила целия блок.

По първична информация двете устройства са били маломощни и жестоко направени, състоящи се от петарди, запалителна течност и железни елементи. Поради това антитерористичните и полицейските сили не отнасят случая до авансово открита група.

Всъщност, както споделят способените чиновници, второто устройство, което е било в дървена кутия, е било обвързвано по този начин, че не е можело да избухне.

Предварителното следствие по случая е поето от гръцката Държавна сигурност, за случая е осведомена и Антитерористичната работа. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР