Две военни летища в Ростовска област все още са под

...
Две военни летища в Ростовска област все още са под
Коментари Харесай

Бойците на Пригожин напуснаха Ростов на Дон, но 2 военни летища са още под техен контрол

Две военни летища в Ростовска област към момента са под контрола на ЧВК " Вагнер ", макар че още нощес бе реализирано съглашение бойците на Пригожин да се изтеглят в тиловите си лагери, заяви Телеграм каналът Fighterbomber. Той е първият, който написа за 7 свалени при метежа от " Вагнер " вертолети и самолети, в които по последни данни са починали над 20 души, от които 13 летци.

По този мотив в Русия се развихря скандал поради освобождението от отговорност на всички участници в метежа. Военният сътрудник на Първи канал Ирина Куксенкова написа, че единствено в единия транспортен аероплан Ил-22 е имало 10 съветски военни и всички са починали. На въпрос за какво са стреляли по самолета, който не нанася удари, а има напълно други функционалности, притежателят на " Вагнер " Евгений Пригожин обяснил, че неговият човек, който дава отговор за противовъздушната защита, е простак, който просто смъква всички самолети наред. И заречен да заплати 50 млн. рубли обезщетение, написа.

В същото време има и военни репортери, които приканват всичко да бъде забравено, тъй като каквито и жертви да са дадени, въпреки всичко е избягнато клане.

" Росавтодор " заяви, че блокадата на автомагистралата «Дон» от Ростов в Московска и Тулска области се резервира. " Бойците на " Вагнер " напущат Воронежка област. Движението на колоните става в щатен режим и без ексеции. Веднага след разрешаването на обстановката всички ограничавания ще бъдат отстранени, " даде обещание губернаторът на Воронежка област Александър Гусев.

Още нощес вагнеровци се изтеглиха от Ростов на Дон, където бяха изпратени с бурни овации от жителите на града. Пораженията от техните дейности обаче още дълго ще бъдат отстранявани. В Ростов на Дон военната техника на " Вагнер " е развалила над 10 000 кв.м.пътно платно. Най-много е потърпевш Будьоновский проспект. " Още през днешния ден работните бригади ще пристъпят към премахване на повредите ", сподели кметът на града Алексей Логвиненко.

В Липецка област в незабавен порядък стартира зариването на рововете, които бяха изкопани, с цел да бъде спряна техниката на " Вагнер ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР