Две водоноски са осигурили от "Водоснабдяване и канализация" /ВиК/- Перник

...
Две водоноски са осигурили от "Водоснабдяване и канализация" /ВиК/- Перник
Коментари Харесай

С водоноски карат вода в трънските села Забел и Зелениград

Две водоноски са обезпечили от "Водоснабдяване и канализация " /ВиК/- Перник за трънските села Забел и Зелениград, където при извършения радиологичен надзор бе открита повишена алфаактивност и натурален уран, оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Перник.

Веднага след приемането на резултатите от Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, от РЗИ- Перник са връчили наставление на шефа на "Водоснабдяване и канализация " за предприемане на съответните ограничения.

Изпратено е и писмо до кмета на Трън, за неотложно известяван на кметския наместник на селата Зелениград и Забел за ограничение използването на водата за питейни потребности и подготвяне на храна от популацията.
От РЗИ- Перник оповестиха още, че при осъществените през втора половина на юли проучвания за качеството на питейната вода е открито съществуване на колиформи в пробите, взети от чешма в трънското село Неделково и колиформи и клостридиум перфрингенс във водата от чешма в някогашната болница в Трън.

Заради откритите отклонения от нормите на кметския наместник на Неделково и на ВиК - Перник са връчени наставления за предприемането на наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения.

Годна за пиянство към този момент е водата в трънското село Дълга лука, в радомирското Углярци и в брезнишките Садовик и Ребро, където също имаше съществуване на микроорганизми в питейната вода. Заради открити през първата половина на юли колиформи и ешерихия коли във водата от чешма в центъра на пернишкото село Ярджиловци, по заповед на кмета на обитаемото място, е спряно водоподаването от каптаж "Бивовица " в селото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР