Две украински пристанища на Азовско море - Бердянск и Мариупол,

...
Две украински пристанища на Азовско море - Бердянск и Мариупол,
Коментари Харесай

Русия блокира главни украински пристанища на Азовско море

Две украински пристанища на Азовско море - Бердянск и Мариупол, са блокирани от Русия, която не разрешава на никакви съдове да влизат и излизат от тях.
 Русия изпрати четвърта ракетна система C-400 до границата с Украйна  Порошенко прикани НАТО да прати кораби в Азовско море  Путин за случая в Керченския проток: Провокация, проведена от Порошенко, с цел да стане отново президент
Това заяви украинският министър на инфраструктурата Володимир Омелян, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

На 35 кораба не е било позволено да правят естествените си интервенции. Допускат се единствено кораби, пътуващи към съветски пристанища на Азовско море, разгласи Омелян на страницата си във Facebook.

" Целта е ясна - налагайки обсада на украинските пристанища на Азовско море, Русия се надява да изтласка Украйна от нашата лична територия - територия, която е наша в сходство с всички настоящи интернационалните закони ", писа той.

Според Омелян 18 кораба чакат влизане в Азовско море, в това число 4 за Бердянск и 14 за Мариупол.

По думите му има също опашка от 9 кораба за овакантяване на Азовско море, а още 8 чакат на рейд край пристанищата.

Това се случва на фона на нарасналото напрежение сред Русия и Украйна, откакто съветски кораби стреляха по украински в Керченския пролив и задържаха плавателните съдове и моряците в тях. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР