Две трети от общо 22 общини в Софийска област имат

...
Две трети от общо 22 общини в Софийска област имат
Коментари Харесай

Две трети от общините в Софийско с кметове на първи тур

Две трети от общо 22 общини в Софийска област имат определени кметове още на първия тур. Това демонстрират оповестените резултати на Общинските изборни комисии.

Най-убедителната победа е на кмета на община Челопеч инж. Алекси Кесяков с близо 93%. Той печели пети следващ мандат от 2003 година насам. Алекси Кесяков е самостоятелен и не е подсилен от никоя политическа партия, а в края на септември беше определен и за кмет номер едно за мандат 2015 – 2019 година Челопеч е общината с най-високата междинна заплата в страната , поради златната мина и инвестицията на " Дънди Прешъс ".

ГЕРБ печели кметските места още на първия тур в шест общини, с досегашните си кметове. Това са Годеч, Долна баня, Драгоман, Ихтиман, Костенец и Сливница.

Българска социалистическа партия печели кметове в четири общини още на първи тур. Това са Антон, Правец, Самоков и Чавдар.

Още на първи тур са определени кметовете и на общините Ботевград – Иван Гавалюгов (партия МИР), Мирково – Цветанка Йотина (СДС), Етрополе - Димитър Димитров (независим), и Горна Малина - Ангел Жиланов (Инициативен комитет)
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР