Две трети от африканските лидери няма да вземат участие в

...
Две трети от африканските лидери няма да вземат участие в
Коментари Харесай

Звучна плесница за Кремъл: 2/3 от африканските лидери отсвириха форума „Русия-Африка“

Две трети от африканските водачи няма да вземат присъединяване в започващата през днешния ден среща на високо ниво „ Русия-Африка “ в Санкт Петербург. Тя ще продължи два дни, макар че се предвиждаше четиридневна стратегия, заяви Каспаров.ru.

Това е второто издание на форума, проведен от Москва със страните от Африка, отбелязва изданието The Moscow Times.

През 2019 година всички 54 африкански страни одобриха поканата, като 45 от тях бяха показани от своите президенти е министър председатели. През тази година пет страни въобще няма да вземат участие в срещата и едвам 17 делегации се оглавяват от президенти, 10 – от министър председатели.

Разочарованието на африканските водачи не е изненада. В обявата си Каспаров.ru показва, че преди четири години Владимир Путин им даде обещание двойно повишаване на стокообмена – до 40 милиарда $. В реалност размерът на търговията е 18 милиарда $. Едва 1% от задграничните вложения в Африка са от Русия.
Последните изследвания демонстрират, че Русия рядко получава позитивна оценка измежду африканците – главната част от тях са скептични към Москва и към Владимир Путин, отбелязва Джоузеф Сигъл, шеф на стратегия за проучвания и стратегически връзки в Africa Center for Strategic Studies.

„ Русия е " известна " основно измежду елитите, които имат полза от съветското наличие “, отбелязва Сигъл.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР