Две седмици след като спечели своята дългоочаквана първа победа в

...
Две седмици след като спечели своята дългоочаквана първа победа в
Коментари Харесай

Холденер ликува в Сестриере, Шифрин и Влъхова допълниха подиума

Две седмици откакто завоюва своята дълго чакана първа победа в слаломите за Световната купа в Килингтън (САЩ) Уенди Холденер стигна до своя втори триумф, откакто победи в конкуренцията в Сестриере (Италия). Този път обаче швейцарката стигна еднолично до успеха, до момента в който преди две седмици тя показа триумфа с шведката Анна Свен Ларсон.
 Най-после наслада за Уенди Холденер след поделен триумф с Анна Свен Ларсон на слалома в Килингтън Най-после наслада за Уенди Холденер след поделен триумф с Анна Свен Ларсон на слалома в Килингтън
Холденър бе втора след първото втурване, с пасив от 0.24 секунди по отношение на олимпийската шампионка в дисциплината от Пекин 2022 Петра Влъхова. Във втория манш Холденер още веднъж даде второто най-хубаво време, само че то ѝ бе изцяло задоволително за успеха, защото Влъхова бе с едвам 11-ти резултат в него.

По този метод словачката се смъкна до третото място на финала с общ пасив от 0.94 по отношение на Холденер. Между двете се класира и победителката от двата слалома в Леви (Финландия) Микаела Шифрин, която се възползва от обстоятелството, че нейният треньор Майк Дей бе редил втория манш и съумя да се изкачи с едно място, откакто даде 6-то време в него.

Най-бърза във второто втурване бе шведката Хана Аронсон Елфман, която бе с цели 0.85 секунди по-бърза от Холденер. Това разреши на младата шведката да прогресира с цели 12 позиции по отношение на 16-то си място от първия манш и тя приключи четвърта.

Със своята втора победа за сезона в дисциплината Холденер се изравни на върха във краткотрайното класиране в борбата за дребния бистър глобус с Шифин, като и двете имат по 325 точки. Трета с закъснение от 95 е третата от през днешния ден Влъхова. 

В генералното класиране за Световната купа отпред с 385 пункта е Шифрин, втора с 366 е Холденер, а трета с 340 е Влъхова.

Женската международна купа по ски-алпийски дисциплини продължава следвата седмица с две спускания и един супергигантски слалом в Санкт Мориц (Швейцария). Следващия слалом ще бъде в Земеринг (Австрия) на 29 декември, като това ще бъде и последният старт за алпийките за 2022 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР