Две седмици след като четиричленно българско семейство загина при пожар

...
Две седмици след като четиричленно българско семейство загина при пожар
Коментари Харесай

Има задържан за пожара в Солинген, при който загина българско семейство

Две седмици откакто четиричленно българско семейство почина при пожар в западногерманския град Солинген, полицията е задържала причинителя.

Арестуваният е 39-годишен мъж, който преди е живеел в същата постройка. Той е престъпно проявен и е прочут на полицията с други закононарушения.

Според прокуратурата най-вероятната причина за палежа е спор за неплатени наеми сред него и собственичката на постройката, предава БНР, като се базира на обвиняването във Вупертал.

" До 2022 година упрекнатият е живял в подпалената постройка, само че собственичката е прекратила контракта и той е трябвало да напусне жилището си, " споделят от прокуратурата.

Мъжът е бил сниман от няколко видеокамери за наблюдаване в покрайнината.

Непосредствено преди той извърши второ закононарушение, е била издадена заповед за обиск на жилището му.

Мъжът се опитал да убие собствен прочут с мачете при договорка с опиати, оповестява още БНР. Според съседи, които чули виковете, нападателят крещял и „ Sieg Heil “. Това обаче не е доказано от потърпевшия.

В жилището му са открити запалителни материали, с каквито е осъществен палежът.

След пожара на 25 март в Солинген, Германия, при който почина 4-членно българско семейство, прокуратурата разгласи, че проверява тенденциозен палеж, защото на стълбична площадка са открити " очевидни останки от запалително вещество ".

При пожара починаха 28-годишният Кънчо Жилов, брачната половинка му Катя и двете им дребни дъщери на 3 година и на 6 месеца.

Те са обитавали апартамент чартърен на таванския етаж в подпалената постройка. Семейството е от пловдивското село Костиево. Загиналият мъж е брат на футболиста Здравко Жилов, чийто тим " Гигант Съединение " откри дарителска акция за събиране на средства за връщането на телата на жертвите в България.

Други девет души са били признати в болница с пострадвания с друга тежест след пожара.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР