Две седмици преди крайния срок за кандидатстване по мяркатa, известна

...
Две седмици преди крайния срок за кандидатстване по мяркатa, известна
Коментари Харесай

Над 88 млн. лева са изплатените досега компенсации по мярката 60/40

Две седмици преди крайния период за кандидатстване по мяркатa, известна като 60/40, изплатените обезщетения по нея са малко над 88 милиона лв..
Това са близо 9 на 100 от плануваните 1 милиарда лв., излиза наяве от описите с изплатените суми, които Националният застрахователен институт разгласява.
От данните излиза наяве, че 205 хиляди работещи от над 7 600 предприятия са получили обезщетения по мярката за опазване на заетостта за месеците март, април и май.
Същевременно обаче компаниите аплайват и с обособен лист всеки месец и от време на време даден чиновник може да взе участие три пъти, а различен път да става дума за разнообразни хора от предприятието.

Според експертни сметки, с помощта на мярката досега са непокътнати най-малко 100 хиляди работни места, само че детайлният разбор занапред следва.
10-те най огромни бенефициенти по програмата са получили малко над 12 милиона лв. или близо 14 на 100 от всички заплащания, а междинната помощ за всички компании все още е в размер на 11 500 лв. за едно дружество.
Като стопански браншове, получили поддръжка от мярката преди всичко са туризъм и търговия, следвани от индустрията и превоза. Най-големи суми като обезщетения са получили компании от машиностроенето, търговията и туризма.
От първи юли мярката ще продължи да работи, само че с нов дизайн и по нея ще могат да се наемат и регистрирани в бюрата по труда безработни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР