Две са основите препоръки на Европейската комисия към Плана за

...
Две са основите препоръки на Европейската комисия към Плана за
Коментари Харесай

ЕК има две основни препоръки към българския План за възстановяване

Две са основите рекомендации на Европейската комисия към Плана за възобновяване - промяна на Българския енергиен холдинг и върховенството на закона. Това разгласи служебният вицепремиер Атанас Пеканов по време на блицконтрола в Народното събрание.

Тази тематика за първи път беше повдигнати от някогашния народен представител от ИТН Мика Майкова пред Българска национална телевизия. Пеканов посочи, че огромна част от забележките са механически въпроси,които ще бъдат изчистени. Двата огромни отворени въпроса той разяснява по този начин:

" В сферата " енергетика " и сферата " господство на закона " водихме сложни договаряния в последните месеци. Аз считам, че ние сме задали нашата позиция. Абсолютно погрешно е, че има огромна рецензия в бранш енергетика. Напротив, в бранша " енергетика ", по този начин, както е по проекта, имаше голям напредък. Това беше противоположната връзка, която получих в доста неофициални срещи, оттова, откъдето започнахме през май месец, там, където сме в този момент. Но ние имаме наши червени линии, от Европейска комисия упорстват за още промени. Една от значимите елементи е промяна в БЕХ, това нещо, което един длъжностен кабинет в този момент не може да поеме като ангажимент. И това е алена линия, по която не престават договарянията ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР