Две са номинациите за тазгодишната награда “Будител на Стара Загора”.

...
Две са номинациите за тазгодишната награда “Будител на Стара Загора”.
Коментари Харесай

“Будител на Стара Загора” тази година с две номинации

Две са номинациите за тазгодишната премия “Будител на Стара Загора” . Това са общественици те Иван Аяров, дълготраен ръководител на Народно читалище “Св. Климент Охридски”, и Боряна Каниду, член на Управителния съвет на Сдружението за модерно изкуство и просвета „ Различният взор “. Това заяви ръководителят на Съюза на учените (СУ) в Стара Загора доцент доктор Васил Хаджиилиев.
Наградата “Будител на Стара Загора” е учредена от Съюза на учените в града през 2017 година Тя е самостоятелна и се връчва в навечерието на Деня на националните будители на персони, които “с перо, мисъл, слово и дело са обогатили знанието, културата, историята и интелектуалния небосвод на Стара Загора”.
Пластичният знак на премията е дело на скулптора Тодор Попов. Номинираните ще получат от СУ почетни грамоти и ще посетят европейската столица Брюксел с помощта на евродепутатите Ева Майдел и Асим Адемов .
На церемонията на 31 октомври почетни грамоти ще получат и членовете на съюза, които имат кръгли годишнини и юбилеи през 2018 година В СУ - Стара Загора, членуват към 120 учени, а секцията за задгранични членове - от Русия, Македония, Турция, Индия и други страни, е от 15 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР