Две разследвания срещу компанията текат от 2013 г. и 2015

...
Две разследвания срещу компанията текат от 2013 г. и 2015
Коментари Харесай

Ericsson може да плати $1,2 млрд. на САЩ за обвинения в корупция

Две следствия против компанията текат от 2013 година и 2015 година

Ericsson е на път да позволи проблемите си с американските управляващи (снимка: Ericsson)

Шведската компания Ericsson, профилирана в производството на телекомуникационно съоръжение, има вяра, че за 1,2 милиарда $ ще може да позволи проблемите си с антикорупционните следствия, во дени от американските управляващи.

Разследванията бяха инициирани от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати и Министерството на правораздаването надлежно през 2013 и 2015 година, според Закона за външните корупционни практики на Съединени американски щати (FCPA). Този закон разрешава на американските управляващи да проверяват обстановки, при които фирмите оферират, дават обещание или дават материални и нематериални облаги на задграничен чиновник или претендент за политическа служба.
още по тематиката
За да се популяризира американската пълномощия над непозната компания в такива случаи е задоволително сдружението да оперира в Съединени американски щати, акциите му да се котират на американската фондова борса или да работи от името на американската компания, прецизира Ройтерс.

Разследванията на управляващите в Съединени американски щати разкриха нарушавания на Етичния кодекс на Ericsson и FCPA в Китай, Джибути, Индонезия, Кувейт, Саудитска Арабия и Виетнам. Ericsson призна нарушаванията и ги изясни с няколко пропуща, в това число неспособност да реагира на предизвестията и липса на съответен вътрешен надзор в компанията.

„ Въпреки че финансовите наказания, с които се сблъскваме, са сложни, за нашата компания е значимо да реализира съглашение с американските управляващи по тези въпроси ”, споделя изпълнителният шеф на Ericsson – Бьоре Екхолм.

Преговорите с американските управляващи към момента не престават, само че Екхолм споделя, че са достигнали миг, в който може да се направи точна оценка на разноските. Финансовият шеф на компанията чака заплащането да се случи през четвъртото тримесечие.

По време на следствието бяха подхванати дисциплинарни ограничения против 65 чиновници на Ericsson, 49 от които към този момент напуснаха компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР