Две различни версии за товара на падналия край Блегарад руски

...
Две различни версии за товара на падналия край Блегарад руски
Коментари Харесай

Две различни версии за товара на руския военен самолет Ил-76

Д ве разнообразни версии за товара на падналия край Блегарад съветски военнотранспортен аероплан Ил-76 : съгласно Москва той е превозвал украински военнопленници, а Киев твърди, че е бил претрупан с ракети за системите С-300. Това предава .

За авиокатастрофата заяви рускоезичният канал на Телеграм, а новината в това време бе доказана от губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков. Според първите известия от мястото на злополуката отломките от самолета са се разпръснали в радиус от няколко километра.  Гладков, представен и от BBC, е съобщил още, че всички на борда на разрушилия се аероплан са починали.

Какво е превозвал самолетът?

По информация на каналите „ Важни истории " и „ ЧТД " в Телеграм, които се базират на съветското военно министерство, Ил-76 е превозвал 65 пленени украински бойци към мястото на контрактувана замяна на военнопленници. Освен това на борда му е имало и трима придружители, както и 6-членен екипаж.

От Генералния щаб на украинската войска също са удостоверили за злополуката, само че съгласно украинците самолетът е превозвал ракети за зенитно-ракетния комплекс С-300, написа вестник „ Украинска истина ". Първоначалното известие на изданието, че свалянето на самолета е дело на украинската войска, беше изтрито. Вместо това в този момент се споделя, че информацията към момента се ревизира.

Руските реакции

Също и в Русия изследват събитията към злополуката. Засега Кремъл отхвърля да разяснява случая, а представителят Дмитрий Песков е декларирал за организация Интерфакс, че към момента не може да каже нищо.

Ръководителят на комисията по защита в съветската Държавна дума Андрей Картаполов обаче твърди, че Ил-76 е бил свален край Белгород с ракета „ Пейтриът " или IRIS-T SLM. Според него разрушилият се аероплан е превозвал 65 украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени. Освен това  е имало и втори аероплан Ил-76 с към 80 военнопленници, който обаче е съумял да обърне и да се върне назад. Картаполов счита, че украинците са свалили самолета, " с цел да се попречи на размяната, а виновността за това да бъде хвърлена върху Русия ".

Andrey Kartapolov, head of the military committee of the Russian State Duma, said that the " Il-76 " plane with 65 Ukrainian prisoners of war on board was shot down by three " Patriot " or " Iris-T " missiles.
— AzerbaijanİsDemocraticCountry (@Elshad1975)
От информациите по тематиката излиза наяве още, че ръководителят на Думата Вячеслав Володин е наредил да се изготви документално послание към американския Конгрес и немския Бундестаг по отношение на злополуката на Ил-76.

Военнотранспортният аероплан Ил-76 е предопределен за осъществяването на десанти и може да транспортира както бойци, по този начин и товари и военно съоръжение. Има екипаж до 7 души и потребен товар от 48 тона. Когато машината не транспортира повече от 40 тона, тя може да измине дистанцията от 4750 километра.

Exclusive footage of Russian plane with 65 Ukrainian prisoners of war crashes in the Belgorod region. Everyone on board has been died, governor says.
It's been alleged that the plane was shot down by the Patriot defense system.
— Nano Einstein (@Nano_Einstein)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР