Две ралита от световния шампионат (WRC) – в Португалия и

...
Две ралита от световния шампионат (WRC) – в Португалия и
Коментари Харесай

Отложиха два старта от рали шампионата

Две ралита от международния шампионат (WRC) – в Португалия и Италия – бяха отсрочени поради пандемията от COVID-19.

„ След удължение на изключителното състояние в Португалия и сходни изключителни ограничения в Италия бяха извършени съществени полемики сред националните спортни управляващи в двете страни, ФИА и промоутъра на WRC. Страните реализираха единомислещо единодушие. Организаторите Automóvel Club de Portugal (ACP) and Automobile Club d’Italia (ACI) помолиха за отсрочване на събитията”, се споделя в изказването на ФИА.

Португалия бе планувана в календара за 21 – 24 май, а Италия/Сардиния – за 4-7 юни. Рали Аржентина бе отсрочено по-рано. Последното извършено до момента съревнование бе това в Мексико. То бе скъсено с един ден, с цел да се даде опция на тимовете да се приберат в Европа.

„ Благодаря на всички наши сътрудници и поддръжници за разбирането. Нямаме самообладание да ги посрещнем по-късно тази година”, съобщи президентът на ACP Карлос Барбоса.

Колегата му от италианска страна – президентът на ACI Анджело Стики Дамяни – сподели, че ще търси вид ралито в Сардиния също да се организира на по-късен стадий.

При това състояние идващият WRC старт може да е рали Кения, планувано за 16-19 юли. Ситуацията там обаче също се трансформира. Още от средата на март има въведени строги ограничавания за пътувания, затворени са образователни заведения и институции, въведена е частична изолираност.

#WRC Il #coronavirus ferma anche gli appuntamenti in Portogallo e in Italia https://t.co/AtHxZrsqvE
— motorbox.com (@motorboxcom) March 25, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР