Две ракети бяха изстреляни по строго охраняваната зелена зона на

...
Две ракети бяха изстреляни по строго охраняваната зелена зона на
Коментари Харесай

Изстреляха две ракети по посолството на САЩ в Багдад

Две ракети бяха изстреляни по строго охраняваната зелена зона на Багдад, където се обитава посолството на Съединени американски щати, заяви Агенция Франс Прес.

Агенцията се базира в изказване на иракските сили за сигурност.

" Зелената зона в Багдад беше цел на две ракети " Катюша ". Първата беше свалена във въздуха от защитните Противовъздушна отбрана акумулатори, втората падна, повреждайки две транспортни средства ", се споделя в изказването.

Източник от сигурността сподели за Агенция Франс Прес, че свалената ракета е паднала покрай американското посолство, до момента в който втората е паднала на към 500 метра от него.

По-рано източникът сподели за Агенция Франс Прес, че две ракети са били свалени покрай американското посолство.

Никой не пое отговорност за нападението.

През последните месеци десетки ракетни набези или офанзиви с дронове бяха ориентирани против американски войски и бази в Ирак.

За офанзивите рядко се поема отговорност, само че рутинно се приписват на проирански фракции в Ирак.

В началото на ноември иракският министър председател Мустафа ал Кадхими избяга незасегнат от офанзива с дрон - бомба, която беше ориентирана към формалната му резиденция в Зелената зона.

През септември офанзива с " въоръжен дрон " беше ориентирана към интернационалното летище Ербил в Иракски Кюрдистан, където има база, приемаща съдружни войски.

Последният ракетен залп идва, откакто тази седмица Багдад разгласи края на " бойната задача " на нейна територия на антиджихадистка коалиция, водена от Вашингтон.

Приблизително 2500 американски бойци и 1000 съдружни бойци, ситуирани в Ирак, ще останат в страната, с цел да извършват ролята на образование, препоръки и помощ.

Проиранските фракции в Ирак приканват за овакантяване на всички американски сили, ситуирани в страната.
Атаката съответствува и с 10-ата годишнина от напускането на американските войски от Ирак на 18 декември 2011 година, след нахлуването и свалянето на Саддам Хюсеин през 2003 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР