Две прасета ще бъдат разфасовани в центъра на Пловдив на

...
Две прасета ще бъдат разфасовани в центъра на Пловдив на
Коментари Харесай

Защо община Пловдив реши да разфасова прасета на площада за Коледа?

Две свине ще бъдат разфасовани в центъра на Пловдив на 26 декември. От общината обясниха, че задачата е да бъдат показани българските обичаи за Коледа.

Новината беше оповестена от кмета Иван Тотев по време на сесия на Общинския съвет.

„ Тъй като към този момент доста хора, изключително от по-малките пловдивчани, нямат доста опция да вървят по селата и да се срещнат от близко с традициите, то ние взехме решение в община Пловдив да създадем по този начин, че традициите да дойдат в града”, сподели той.

„ Това е плашещо и недопустимо, няколко дни по-късно Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. В това нещо виждам един на ниска цена пиар кметът Тотев да си скрие неуспеха с инфраструктурните планове за Пловдив 2019”, разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Петков.

Пенка Деведжиева от Реформаторския блок се надява решението да бъде преосмислено. „ Моето внимание беше привлечено на първо място от коледарите, само че след това разбрах за тези трупни части меса, които ще висят. За мен това е принизяване на една такава традиция. Традициите не са единствено кулинарията. Иначе и във Виена има къщички с вурстчета и греяно вино. Мисля, че по много по-интелигентен метод могат да се показват традициите”, безапелационна е тя.

Не знам за какво би трябвало да се пазят обичаи по този метод, означи и журналистът Ваня Драганова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР