Две политически фигури, които твърдят, че представляват Доналд Тръмп, са

...
Две политически фигури, които твърдят, че представляват Доналд Тръмп, са
Коментари Харесай

`Приближени` на Тръмп предложили помилване на Джулиан Асандж |

Две политически фигури, които настояват, че съставляват Доналд Тръмп, са предложили на Джулиан Асандж " печеливша " договорка, с цел да се избегне екстрадицията му в Съединени американски щати и повдигането на обвинявания, съобщи Ройтерс.

49-годишният Асандж се бори да не бъде екстрадиран от Англия в Съединени американски щати. Той е упрекнат в скрит план за хакване на държавните компютри през 2016 година и нарушение на закона за шпионажа поради публикуването на поверителна информация за интервала 2010-2011 година в WikiLeaks. 

Съгласно предлагането, потвърдено от юриста на Асандж - Дженифър Робинсън, на създателя на WikiLeaks ще бъде препоръчано опрощение, в случай че разкрие кой е разгласил имейли на Демократическата партия на уеб страницата му по време на изборите през 2016 г. 

Според изказване на Робинсън, прочетено пред съда, сделката е отправена от тогавашния републикански конгресмен Дана Рорабахер и сътрудника на Тръмп Чарлз Джонсън. Това се случва на среща на 15 август 2017 година в еквадорското посолство в Лондон, където Асандж е бил под настойчивост.

" Предложението, направено от конгресмена Рорабахер, беше Асандж да разпознава източника на предизборните изявления през 2016 година в подмяна на опрощение, увещание или съглашение, които биха били в интерес на президента Тръмп в политическо отношение ", заяви Робинсън в свидетелско свидетелствуване, обещано пред съд в Лондон по-рано през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР