Две подводни експлозии, много вероятно причинени от детонации, са били

...
Две подводни експлозии, много вероятно причинени от детонации, са били
Коментари Харесай

Две подводни експлозии са предшествали течовете от газопроводите Северен поток - Свят

Две подводни детонации, " доста евентуално породени от детонации ", са били засечени наоколо до местата на течовете от газопроводите " Северен поток " 1 и 2 малко преди регистрирането им, оповестиха през днешния ден от Националната сеизмологична мрежа на Швеция.

Първото " солидно освобождение на сила " с магнитуд от 1,9 е записано в нощта против понеделник в 02:03 ч. (00:03 ч. по Гринуич) на югоизток от датския остров Борнхолм, а второто - с магнитуд 2,3, в 19:04 ч. (17:04 ч. по Гринуич) през вчерашния ден вечерта на североизток от него, изясни пред Агенция Франс Прес Петер Шмид от Националната сеизмологична мрежа на Швеция.

" Нашето пояснение е, че с огромна възможност те са резултат от тип експлозия ", добави той.

Независимият норвежки сеизмологичен институт Norsar също удостовери, че е записал " дребна детонация " през вчерашния ден сутринта и друга " по-мощна " нощес, за които подозира, че са умишлени.

" Това е сериозна детонация. Склонна съм да мисля, че това е дело на някой, който е знаел какво прави ", съобщи пред Франс прес директорката на института Анне Стрьоме Лике.

" Малко неща, с изключение на детонация, могат да провокират сходни съществени освобождавания на сила ", акцентира от своя страна Шмид.

Трусовете са били " доста неочаквани ", отбелязва сеизмологът от шведския университет в град Упсала.

Трите огромни теча, засечени от през вчерашния ден край крайбрежията на датския остров Борнхолм, са забележими на повърхността, защото фотоси на датската войска демонстрират, че на повърхност сред 200 м и 1 км диаметър извира газ.

Необяснимите течове са резултат от " планувана терористична офанзива " на Москва " против Европейския съюз ", съобщи през днешния ден Киев, на фона на засилващите се подозрения за бойкот.

Кремъл съобщи, че е " извънредно смутен " от записаните течове по газопроводите " Северен поток " 1 и 2, като счита, че " нито една " догадка не би трябвало да се изключва, в това число и бойкот.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР